Akácvirág Nyugdíjas Egyesület gépjármű beszerzése

Az Akácvirág Nyugdíjas Egyesület támogatási kérelmet nyújtott be 2022. februárjában a Magyar Falu Program keretein belül kiírásra került Falusi Civil Alap Civil szervezetek gépjárműbeszerzési támogatása pályázati kiírásra, amely támogatott lett.

A támogatás lebonyolításával összefüggő feladatokat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. látja el.

Kormány elkötelezett a kistelepüléseken élők számának megtartása, növelése, életminőségének javítása, valamint ezzel összefüggésben ezen települések fejlesztése iránt.

A Magyar Falu Program célja az 5000 fő lakosságszám alatti települések hátrányainak enyhítése, így többek között az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz, közszolgáltatásokhoz való hozzájutás biztosítása, illetve olyan fejlesztések megvalósítása, amelyek vonzóvá teszik az ott élők, illetve a letelepedni szándékozók számára ezen településeket. A Kormány kiemelt figyelmet fordít a megfelelő helyi ismeretekkel, kötődéssel rendelkező, kis településeken működő, értékteremtő civil szervezetek támogatására, és ehhez kapcsolódóan a 2022. évi Magyar Falu Program programeleme a civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása.

Az Akácvirág Nyugdíjas Egyesület célja a támogatással, hogy egy új gépjárművet meg tudjon vásárolni. A pályázatban egy Toyota Proace City gépjármű megvételét tervezte az egyesület, azonban a jelenlegi gazdasági helyzet miatt a megpályázott gépjármű ára nagyon megemelkedett, amelyet az egyesület már nem tudott önerőből finanszírozni. A támogatás elnyerésével lehetősége nyílt az Egyesületnek egy új, a pályázatban megadott gépjárművel műszaki paramétereiben megegyező Dacia Duster Journey TCe 130 típusú gépjármű beszerzésére. A gépjármű hozzájárul az alaptevékenységhez kapcsolódóan az egyesület dolgozóinak, illetve az általuk támogatott nyugdíjas korúaknak a közcélú épületekbe, valamint a különböző rendezvényekre, vizsgálatokra, kezelésekre, képzésekre, foglalkozásokra történő eljutásához. A gépjármű beszerzése az egyesület szociális célú alaptevékenyégét szolgálja.

A megvásárolt új gépjárművel a tevékenységeit magasabb színvonalon képes ellátni.

Támogatás összege: 6.990.000.- Ft

Támogatás éve: 2022

Pályázati azonosító: FCA-KP-1-2022/2-001575