Paszab Község Polgárőr Egyesületének gépjármű beszerzése

Paszab Község Polgár Egyesülete támogatási kérelmet nyújtott be 2021. áprilisában a Magyar Falu Program keretein belül kiírásra került Falusi Civil Alap Civil szervezetek gépjárműbeszerzési támogatása pályázati kiírásra, amely támogatott lett.

A támogatás lebonyolításával összefüggő feladatokat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. látja el.

Kormány elkötelezett a kistelepüléseken élők számának megtartása, növelése, életminőségének javítása, valamint ezzel összefüggésben ezen települések fejlesztése iránt.

A Magyar Falu Program célja az 5000 fő lakosságszám alatti települések hátrányainak enyhítése, így többek között az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz, közszolgáltatásokhoz való hozzájutás biztosítása, illetve olyan fejlesztések megvalósítása, amelyek vonzóvá teszik az ott élők, illetve a letelepedni szándékozók számára ezen településeket. A Kormány kiemelt figyelmet fordít a megfelelő helyi ismeretekkel, kötődéssel rendelkező, kis településeken működő, értékteremtő civil szervezetek támogatására, és ehhez kapcsolódóan a 2021. évi Magyar Falu Program programeleme a civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása.

A Polgárőr Egyesület célja a támogatással, hogy a meglévő, nem saját tulajdonban lévő gépjárművét le tudja cserélni egy saját tulajdonú gépjárműre. A támogatás elnyerésével lehetősége nyílt az Egyesületnek egy új Dacia Duster Access TCe 90 típusú gépjármű beszerzésére. A gépjármű hozzájárul az Egyesület személy- és vagyonbiztonsági feladatainak ellátásához, valamint a helyi rendezvények biztosításához, a településen működő civil szervezetekkel való szoros együttműködéshez.

Közvetve az egész község lakossága részesült a támogatásból, ugyanis az Egyesület alapfeladatából kiindulva, a Polgárőr Egyesület legfőbb célja a helyi közrend és biztonság védelme, a bűnmegelőzésben való közreműködés, járőrszolgálat és felügyelőszolgálat teljesítése, jelzőőri tevékenység ellátása. A megvásárolt új gépjárművel a tevékenységeit magasabb színvonalon képes ellátni, mint a korábbi, elavult, régi gépjárművel.

Projekt címe: Paszab Község Polgárőr Egyesületének gépjármű beszerzése

Támogatás összege: 4.121.550.- Ft

Támogatás éve: 2021

Pályázati azonosító: FCA-KP-1-2021/2-000524