Sajtóközlemény: 24 férőhelyes Bölcsőde épült Paszabon

2021.02.15.

Paszab Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyert el támogatást bölcsőde épület kivitelezésére a TOP-1.4.1-15 A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével tárgyú felhívás keretein belül.

Projektazonosító: TOP-1.4.1-15-SB1-2016-00021

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 148,25 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg. A fejlesztés eredményeként új, 2 csoportos, 24 gyermek fogadására alkalmas bölcsődei intézmény került megépítésre, továbbá a 9 új munkahely teremtődött a településen.

A kivitelezés során egy új intézménnyel gazdagodott a község önkormányzata, ezzel bővíteni tudta az általa nyújtott szolgáltatásokat. A bölcsődei férőhelyek bővülése lehetővé tette, hogy az anyák ismét belépjenek a munkaerőpiacra, javítva a munkaerőpiacra visszatérni szándékozó nők esélyeit, továbbá cél, hogy javuljon a családok életminősége, a nevelés színvonala.

Az bölcsőde tervezésénél fontos szempont volt a funkcionalitásnak megfelelő kialakítás, prevenciós és fejlesztő tevékenység végzéséhez szükséges helyiségek létesítése, a teljes épület akadálymentes megközelítésének biztosítása, energiatakarékos működtetése.

Az épület a község központi részére került megépítésre, nagyban hozzájárulva településkép javításához. A fejlesztés során az akadálymentesítési előírásoknak megfelelő, energiahatékony, 2 csoportos, 24 gyermek fogadására alkalmas bölcsőde épület, valamint játszóudvar került kivitelezésre, továbbá 9 új munkahely is teremtődött a településen.

A pályázat keretein belül a nevelési munkát segítő, a gyermekek mindennapi ellátását biztosító teljeskörű eszközbeszerzés is megvalósult, mely támogatja a színvonalas nevelői munkát.ERFA

A beruházás műszaki átadására 2018. szeptember 28-án, az épület ünnepélyes átadására 2019. május 20-án, a Szőttesnap keretein belül került sor.

A projekt megvalósításával lehetővé vált, hogy a kor körülményeinek megfelelő, akadálymentes, színvonalas bölcsődei ellátást biztosító intézmény épülhessen a településen.

A projektről bővebb információt olvashatnak a www.paszab.hu oldalon.