Óvoda


Az iskolával közös irányítás alatt működő paszabi óvodát az 50-es években Dr. Tajthy Ferencné alapította, akit mindenki „ Mandula néni” néven ismert a megyében. Sokat köszönhetünk neki, kiváló óvónő és népnevelő volt. Programunk – Tevékenységközpontú Óvodai Nevelési Program – a gyermekek alapvető tevékenységére, a játékra, a mozgásra, a környezet tevékeny megismerésére, a kommunikációra, a mesére, valamint művészeti élmény nyújtására épít.

Az óvodai programunk kiválasztásánál helyi szükségleteket, az óvodába járó gyermekeket és családjukat kívánjuk szolgálni. Meghatározó volt a környezet, amelyben élnek, falusi gyermekeket nevelünk, akiknek a valósággal való tág lehetőséget biztosít a fejlesztésükre.

Az óvodai nevelési alapelveink kialakításánál az is szempont volt, hogy a gyermekek eltérő társadalmi környezetből érkeznek hozzánk. A program rugalmasan alkalmazható, mind a hátrányos helyzetű, mind a tehetséges gyermekek nevelésében.

Óvodánk két csoportos, önálló konyhával működik. Az óvoda minkét csoportja vegyes szervezésű, különböző életkorú gyerekek járnak együtt. Az óvoda személyi feltétele megfelelő, három felsőfokú végzettségű óvodapedagógus foglalkozik a gyerekekkel. Két fő dajka segíti az óvodapedagógusok munkáját. Egyéb munkakörben foglalkoztatottak száma 3 fő.

Óvodánk a Fő utcán található. Tágas, világos, a követelményeknek megfelel. Az óvoda épületében két csoportszoba található, amelynek alapterülete 56 m2. A főzőkonyhánk korszerű, amely 1998. február 1-vel lett átadva. 1 főzőkonyha, 2 előkészítő, mosogató, 1 raktárhelyiség, dolgozói mosdó, WC, zuhanyzó található. Az intézmény komfortja megfelelő, gázfűtés van. A csoportszobák és öltöző helyiség bútorzata megfelelő, az elmúlt két évben a régi, kopott bútorokat kicseréltük újra. Az épülethez nagy udvar tartozik. Nagy zöldterületek és árnyékot adó fák biztosítják az udvaron is a gyermekek jó közérzetét. Részben fedett, térköves teraszunk az épület 2010-es felújítása során került kialakításra. Nagy öröm volt, amikor a régi fém játékokat lecseréltük fajátékokra.


max maillots max maillot air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet woolrich outlet