Bakancsok Turisztikai Egyesület


Tel: 06-70-387-8946 Czomba Zoltán

A „hőskori” olimpiai ötpróbák során verbuválódott össze egy közösség, melyből kinőtt egy természet szerető és járó alakulat. Az alkalmi találkozásuk után pár évvel, 1983-ban mint egyesületi szakosztály lett tagja a Magyar Természetbarát Szövetségnek. Az új törvények megjelenésével 1991-től önálló egyesületként jegyezte be a bíróság.

Az első időszakban a tagság zömét általános iskolások adták, napjainkban viszont a „veterán” alapító tagok, és azóta megszaporodott családtagjaik. A rendszeres túrázások a gyalogos ágazatban történtek, de több alkalommal fordult elő evezés, kerékpározás is. A helyszínek igen változatosak voltak, bár a közelsége és szépsége miatt a Zempléni hegység volt a fő cél. Az itt futó turistautak mindegyike végig lett járva, ismerős lett valamennyi turistaház. De nem csupán a Zemplént járta az egyesület: eljutott az ország szinte valamennyi hegységébe, járt a Tátrában, a Szlovák Paradicsom útjain, Székelyföld havasaiban is. A túrák zömét az egyesület vizsgázott túravezetői vezették, vezetik jelenleg is. Az erdő-mező járás mellett sikeres volt a honismeretei munka is több országos elismerés bizonyítja ezt. Az utóbbi években a rövid, hétvégi túrák ritkultak, viszont évente egy-két táborozás kerül megrendezésre.

A helyszínek változatosak: Krasznahorkától az erdélyi Gyilkos-tó mellett volt táborozás a Zemplén több pontján, a Mecsekben, de nem maradt ki a Beregi Tisza-hát sem.

Az idei nagy terv: Erdély: Kárpát-Egyesület vándortábora Máramaros megye szívében, a Gutin-hegységben.


max maillots max maillot air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet woolrich outlet