Polgárőr Egyesület


Egyesületünk 1992-ben alakult. Megszervezője első (tragikus sorsú) polgármesterünk, Tajthy István és Hadobás István, aki hosszú éveken át tevékenykedett, mint önkéntes rendőr.

32 főt számlált az alakuló ülés. A szükséges formaságok (bírósági bejegyzés, alapszabály, stb.) után az egyesület csatlakozott a megyei szövetséghez.

Alapvető feladata községünk közrendjének, a lakosság nyugalmának biztosítása. Mivel az előírások igen kevés jogot adnak a polgárőrök kezébe, a hatékony munka érdekében szoros kapcsolat alakult ki az ibrányi rendőrörssel. Közös tevékenység során létrejött Paszabon az önálló KMB iroda, melyben megfelelő  elhelyezést kapott az egyesület is. A működési feltételeket, a szolgálat ellátáshoz szükséges feltételeket a helyi önkormányzat költségvetésébe tervezik, ezt bővíti az a néhány nyert pályázat, melyet a szakmai szövetségek írnak ki. A működés alapvető célja a járőrözés, mely általában az éjszakai időpontokban zajlanak, de folyamatosan jelen van a tagság a helyi rendezvények biztosításánál (Duatlon Fesztivál, Szőttes Napok, stb.). A szolgálat minél szakszerűbb ellátása érdekében a polgárőrök előzetes felkészülés után vizsgát tettek, melyet az országos szövetség feladatlapjain végezhettek el. A szolgálat mellett szórakozás is segíti az összetartást, évente állandó résztvevője az egyesület a Rétközi és Megyei Polgárornapon. Ezeken a családtagok is részt vesznek, ezzel engesztelődve az évközi lemondásokért.

Állandó rendezvény az éves közgyülés, ahol megjelennek a különböző irányító szervek vezetői, a rendőrség képviselői, valamint a szomszédos települések polgárőr vezetői. Az értekezlet hivatalos hangulatát egy vacsora és baráti beszélgetés oldja.


max maillots max maillot air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet woolrich outlet