VIII. PASZABI SZŐTTESNAPOK


IASZ-operett.jpg

2013-ban ismét megrendezésre kerül a település kiemelkedő rendezvénye, a PASZABI SZŐTTESNAPOK.

Immár nyolcadik alkalommal hívjuk és várjuk a község lakosságát erre a hagyományápoló rendezvényünkre. A szövőnők által betekintést nyerhetünk a szőttes készítésének munkálataiba, felfedezhetjük a szőttes színes mintavi-lágát a kezdetektől a jelen, modernebb időkig.

Július 26-án a Szőttes Népművészeti Házban mindenkit vár 10 órától a szőttest bemutató kiállítás, ahol megtekint-hető a helytörténeti gyűjtemény is. A szőttesház másik termében úri hímzés és gobelin kiállításra is sor kerül.

Július 27-én (szombaton) a hagyományokhoz híven a központi helyszín a község Fő utcája lesz (a Polgármesteri Hivataltól az Általános Iskoláig), mely erre a napra átalakul a „Népművészek Fő utcájává”. A meghívott népművészek által betekintést nyerhetünk a népművészet sokszínűségébe, megismerkedhetünk számos nép-művészeti tevékenységgel. (úri hímző, fajáték készítő, foltvarró, fazekas, vászonvirág készítő, keresztszemes, gyöngyfűző) A hagyományápolás mellett e napon nyugdíjas találkozóra is sor kerül a helyi Akácvirág Nyugdíjas Egyesület szervezésében.  Ezen a napon színes programokkal várjuk a látogatókat.

A szombati nap programja az alábbiak szerint alakul:

10.30 - Meghívott nyugdíjas egyesületek fogadása
10.45 - A vendéglátó Akácvirág Nyugdíjas Egyesület köszöntő műsora
11.00 - Meghívott nyugdíjas egyesületek műsora
12.30 - MEGNYITÓ.  A RENDEZVÉNY DÍSZVENDÉGE: SOLTÉSZ MIKLÓS, AZ  EMBERI ERŐFORRÁSOK  MINISZTÉRIUMÁNAK ÁLLAMTITKÁRA

A nap folyamán „NÉPMŰVÉSZEK FŐ UTCÁJA” – Népművészeti Kiállítás és Vásár. A Szőttes Népművészeti Házban a paszabi szőttest bemutató kiállítás, Úri Hímzés és gobelin kiállítás tekinthető meg.

14.15 - A cigándi Sarkantyús Néptáncegyüttes műsora
15.00 - A Nyíregyházi Hölgykoszorú Énekegyüttes műsora
16.00 - Nagy Szilárd könnyűzenei műsora
17.00 - Y2K tánccsoportok fellépése   
18.00 - Az Ibrányért Amatőr Színtársulat  I. Musical-Operett Gálája a Madách Színház két művészével, Mahó Andreával és Csengeri Attilával

Ismét lehet sétakocsikázni a községben lovasfogattal, valamint kicsik és nagyok kézműves sátorban próbálgathatják kézügyességeiket.(gyöngyfűzés, nemezelés). Továbbá lehetőség nyílik arcfestésre is.
Reméljük, hogy idén is sok látogatót fogadhatunk rendezvényünkön, melyen megtekinthetik településünk népművé-szeti értékeit, továbbá a Fő utcán felállított színpadon színes programok várják vendégeinket.
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

A rendezvény a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg!


max maillots max maillot air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet woolrich outlet