Sikeres szőttesnapok


2012-07-28_VII_szottesnap_23

2012. július 27-28-án került megrendezésre községünkben a Paszabi Szőttesnapok, mely napokon az időjárás is kegyeibe fogadta rendezvényünket, hiszen szikrázó napsütésben került sor a színes és változatos programok lebonyolítására.

Ezen a napon minden korosztály megtalálhatta számára a megfelelő szórakozást, hiszen az Akácvirág Nyugdíjas Egyesület által szervezett nyugdíjas találkozóra érkezett egyesületek zenés és táncos műsorral készültek, a színpadon néptánc együttesek fergeteges előadással léptek fel, az ifjabb korosztály számára pedig kézműves sátor működött, valamint lehetőség nyílt a község területén lovaskocsikázásra. A látogató végigsétálhatott a „Népművészek Fő utcáján”, mely a Szőttes Népművészeti Házhoz vezetett, ahol szőttes kiállítás, Úri hímzés és gobelin kiállítás, valamint „Művészkorzó” volt megtekinthető.

Az este folyamán a könnyedebb műfajé volt a főszerep, hiszen Nagy Szilárd és Ragány Mihály, a Rétközi Ifjúsági, Kulturális Egyesület, az Y2K tánccsoportok és Kasza Tibi fellépése gazdagította a programokat.

(A rendezvényről készült képek megtekinthetők a Képgalériában.)