MÁRCIUS 15. – PROJEKTNAP AZ ISKOLÁBAN


2012. Március 15 - 16

Az általános iskolában 1848. március 15-e tiszteletére projektnapot szerveztek a nevelők.
A program 9 órától az intézmény aulájában a felsős tanulók, óvodások ünnepi műsorával kezdődött.
A megemlékezés az iskola előtti parkban folytatódott, ahol a Petőfi Sándort megelevenítő Tóth Márton, 8. osztályos tanuló elszavalta a Nemzeti dalt, Tajthy Péter polgármester elmondta ünnepi köszöntőjét, s a község elöljárói elhelyezték az emlékezés koszorúit a Millenniumi emlékszobornál.

A népes diákság és a község lakói hatalmas tapssal fogadták az Ibrányból érkező lovas huszárokat. Két kis diák-huszár átvette a paszabi zászlót, a pártás lányok pedig útravaló pogácsával ajándékozták meg a hagyományőrző lovas huszárokat.
A rendezvény ünnepi eseményei után a tanulók és az érdeklődők felkereshették a nemzeti színe öltözött iskola tantermeit, ahol 1848. március 15-e nevezetes színterei elevenedtek meg.

-    A Pilvax kávéházba betérve teát és a hadikonyhán sült pogácsát fogyasztottak el a vendégek, osztályok. A felszolgálásban, s az étkek készítésében a szülők segédkeztek. Itt megfogalmazták az osztályok „Mit kíván a paszabi diák” 12 pontját.
-    Landerer nyomdája is sok érdekességgel szolgált. Falitablón nyomdatörténetet követhettek nyomon, sajtótermékeket tekinthettek meg, s kézi nyomdával szöveget alkothattak az érdeklődők.
-    A Nemzeti Múzeumban korabeli emléktárgyak, régi pénzek, ’48-as zászlók, legóból mesterien megalkotott csatajelenet teremtette meg a hangulatot. Ezen a helyszínen katonadalokat, forradalmi verseket adhattak elő a tanulók.
-    A Városházát megidéző tanteremben 1848. március 15-e eseményeit, alakjait ábrázoló festményekből, tablókat készítettek a lelkes diákok.
-    Kézműveskedésre is lehetőség nyílt ezen a mozgalmas napon. A helytartó tanács termében kokárdát, karkötőt készíthettek különböző technikákkal: gyöngyfűzéssel, varrással, fonással.
-    A Budai Várbörtön helyszínéül a tornaterem szolgált. Ügyességi játékok várták az osztályokat. A „börtönlakók” szabadulásának feltét4ele 1-1 ügyességi játék, akadály teljesítése volt.

A történelmi helyszíneken az eredményes és lelkes munkát Kossuth-bankóval jutalmazták a pedagógusok.
A nap jó hangulatban telt el, valamennyi osztály sok élményben és ismeretben gazdagodott.
A projekt nap zárásaként az 5. osztály kapta az elismerő oklevelet, melyet kitörő lelkesedéssel vettek át.

(A nap eseményeit képekben megtekinthetik a Képgalériában.)


max maillots max maillot air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet woolrich outlet