Egyházi hírek


Diktafon


Tavaly szeptember óta diktafonnal felvesszük az istentiszteleten elhangzottakat. Ha vkit érdekel, milyen orgonaszó, prédikáció szól gyönyörű szép templomunkban, kérem, jelezze. Facebook-on is jelen vagyunk. szi-sa@freemail.hu

Körtvályfája kórusa templomunkban


Július 3-án istentiszteletünket gazdagította Paszab erdélyi testvértelepülésének, Körtvélyfájának gyülekezeti énekkara. Isten áldja meg a Cantate Domini kórust, a kórusvezető tiszteletes asszonyt, a gyülekezetépítő esperes-lelkipásztort, a közösségkovácsoló polgármestert és a kórus minden további tagját! Öröm volt hallgatni vegyeskarukat!

Székely János és családjának adománya


A debreceni Székely János és családja egy Turi Margit festette templomképet adományozott gyülekezetünknek. Az átadáson jelen volt a helyi testület, a testvértelepülés polgármestere és esperese. Az adományozó családdal kicsit később találkozott a megújuló templomot meglátogató nyírségi esperesünk is. Köszönjük szépen a Székely Családnak!

Konfirmáció


5 konfirmandus tett gyönyörűen vallást hitéről és válaszolt hiba nélkül a feltett kérdésekre: Jónás Alexandra, Jónás Anita, Jónás István, Kállai Sándor, Mészáros Orsolya. Isten áldja meg őket és segítse fogadalmuk teljesítését!

6. Pünkösd Kupa


Sikeresen lezajlott a 6. Pünkösd Kupa, ahol egyedülálló módon egy focicsapatban egyszerre játszania kell felsősnek, alsósnak és lánynak. A mostani küzdelmekben 4 csapat körmérkőzéses rendszerben küzdött.

A végeredmény:
1. Jobbikosok 3 meccs, 3 győzelem, 15-2 gólkülönbség, 9 pont.
2. Elefántcsontpart 3 m, 2 gy, 1 vereség, 11-5, 6.
3. Csontdaráló 3 m, 0 gy, 1 döntetlen, 2v, 2-8, 1.
4. Tarkalyukú Zenekar 3m, 0 gy, 1 d, 2 v, 3-16, 1.

Díjazottak:
Gólkirály: Váradi Roland 7 gól (Jobbikosok) (Bódi Nándor 5, Balogh Alex 4, mindketten Elefántcsontpart).
Legjobb Játékos: Kelemen János (Tarkalyukó Zenekar).
Legjobb Lány Játékos: Bancsó Daniella (Jobbikosok).
Legjobb Kapus: Tóth Ádám (Csontdaráló).

Jó volt hallani a szurkoló tanárnénik, lányok, fiúk éljenzését, és figyelni a sportszerű mérkőzéseket, ahol nem egymást "nyűtték" a játékosok, hanem a sulis cipőket (ld. egyik képen)... Nehéz volt azonban a díjazottak kiválasztása is, hiszen több játékos is megérdemelte volna a különdíjakat...

Jó volt látni:
- ahogyan az egyik játékos (BN) egy meccsen mesternégyest rúg.
- másik játékos (KJ) ugyanolyan erővel és pontosan lő cipővel és mezítláb.
- egy-két lánynak (JA, NI) harcos focizását.
- a korábban végzetteknek jelenlétét és kíváncsiságát.
és érdekes volt a győztes csapat névválasztása is...

Köszönjük d.u-i tanárainknak, hogy megrendezhettük a Kupát,
Kántor Zsolt Tanár Úrnak a játékvezetésen túl az ajándék érmeket, díjakat, és Tajthyné Zsuzsa Igazgató Néninek a díjak átadását.

Most már nyugodtabban várjuk az ez évi Pünkösdi ünnepet, a Szentlélek kitöltetésének ünnepét - és alig várjuk már a köv. évi, 7. Pünkösd Kupát!

Hittan évzáró


Hittan évzárón a prédikációban Márta és Mária testvérpár közül (Lk 10,38 kk) utóbbi példája lett kihangsúlyozva: mikor Jézus nálunk, akkor le kell rakni mindent, és hallgatni kell Rá. Ez a lelki feltöltődés az, ami alatt életünk megújulhat.

Utána a 3. osztály játszotta el Jónás, míg a 4. Dávid és Góliát történetét. Érdekessé tette a műsort, hogy saját szavaikkal kellett elmondani a történetek velejét. Ügyesek voltak, amit jégkrém jeggyel jutalmazott a gyülekezet.

Anyák napi ünnepség


Gyönyörű műsorral kedveskedtek gyermekeink templomunkban az édesanyjuknak, nagy- és dédmamájuknak, keresztanyjuknak.

Tartalom átvétel

max maillots max maillot air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet woolrich outlet