Egyházi hírek


Diktafon


Tavaly szeptember óta diktafonnal felvesszük az istentiszteleten elhangzottakat. Ha vkit érdekel, milyen orgonaszó, prédikáció szól gyönyörű szép templomunkban, kérem, jelezze. Facebook-on is jelen vagyunk. szi-sa@freemail.hu

Körtvályfája kórusa templomunkban


Július 3-án istentiszteletünket gazdagította Paszab erdélyi testvértelepülésének, Körtvélyfájának gyülekezeti énekkara. Isten áldja meg a Cantate Domini kórust, a kórusvezető tiszteletes asszonyt, a gyülekezetépítő esperes-lelkipásztort, a közösségkovácsoló polgármestert és a kórus minden további tagját! Öröm volt hallgatni vegyeskarukat!

Székely János és családjának adománya


A debreceni Székely János és családja egy Turi Margit festette templomképet adományozott gyülekezetünknek. Az átadáson jelen volt a helyi testület, a testvértelepülés polgármestere és esperese. Az adományozó családdal kicsit később találkozott a megújuló templomot meglátogató nyírségi esperesünk is. Köszönjük szépen a Székely Családnak!

Konfirmáció


5 konfirmandus tett gyönyörűen vallást hitéről és válaszolt hiba nélkül a feltett kérdésekre: Jónás Alexandra, Jónás Anita, Jónás István, Kállai Sándor, Mészáros Orsolya. Isten áldja meg őket és segítse fogadalmuk teljesítését!

6. Pünkösd Kupa


Sikeresen lezajlott a 6. Pünkösd Kupa, ahol egyedülálló módon egy focicsapatban egyszerre játszania kell felsősnek, alsósnak és lánynak. A mostani küzdelmekben 4 csapat körmérkőzéses rendszerben küzdött.

A végeredmény:
1. Jobbikosok 3 meccs, 3 győzelem, 15-2 gólkülönbség, 9 pont.
2. Elefántcsontpart 3 m, 2 gy, 1 vereség, 11-5, 6.
3. Csontdaráló 3 m, 0 gy, 1 döntetlen, 2v, 2-8, 1.
4. Tarkalyukú Zenekar 3m, 0 gy, 1 d, 2 v, 3-16, 1.

Díjazottak:
Gólkirály: Váradi Roland 7 gól (Jobbikosok) (Bódi Nándor 5, Balogh Alex 4, mindketten Elefántcsontpart).
Legjobb Játékos: Kelemen János (Tarkalyukó Zenekar).
Legjobb Lány Játékos: Bancsó Daniella (Jobbikosok).
Legjobb Kapus: Tóth Ádám (Csontdaráló).

Jó volt hallani a szurkoló tanárnénik, lányok, fiúk éljenzését, és figyelni a sportszerű mérkőzéseket, ahol nem egymást "nyűtték" a játékosok, hanem a sulis cipőket (ld. egyik képen)... Nehéz volt azonban a díjazottak kiválasztása is, hiszen több játékos is megérdemelte volna a különdíjakat...

Jó volt látni:
- ahogyan az egyik játékos (BN) egy meccsen mesternégyest rúg.
- másik játékos (KJ) ugyanolyan erővel és pontosan lő cipővel és mezítláb.
- egy-két lánynak (JA, NI) harcos focizását.
- a korábban végzetteknek jelenlétét és kíváncsiságát.
és érdekes volt a győztes csapat névválasztása is...

Köszönjük d.u-i tanárainknak, hogy megrendezhettük a Kupát,
Kántor Zsolt Tanár Úrnak a játékvezetésen túl az ajándék érmeket, díjakat, és Tajthyné Zsuzsa Igazgató Néninek a díjak átadását.

Most már nyugodtabban várjuk az ez évi Pünkösdi ünnepet, a Szentlélek kitöltetésének ünnepét - és alig várjuk már a köv. évi, 7. Pünkösd Kupát!

Hittan évzáró


Hittan évzárón a prédikációban Márta és Mária testvérpár közül (Lk 10,38 kk) utóbbi példája lett kihangsúlyozva: mikor Jézus nálunk, akkor le kell rakni mindent, és hallgatni kell Rá. Ez a lelki feltöltődés az, ami alatt életünk megújulhat.

Utána a 3. osztály játszotta el Jónás, míg a 4. Dávid és Góliát történetét. Érdekessé tette a műsort, hogy saját szavaikkal kellett elmondani a történetek velejét. Ügyesek voltak, amit jégkrém jeggyel jutalmazott a gyülekezet.

Anyák napi ünnepség


Gyönyörű műsorral kedveskedtek gyermekeink templomunkban az édesanyjuknak, nagy- és dédmamájuknak, keresztanyjuknak.

Tartalom átvétel