Elballagtak nyolcadikosaink


2011.06.19. Ballagás 23

Községünkben 2011. június 19-én került sor az általános iskolai ballagási ünnepség megrendezésére. Idén 18 végzős tanuló vett búcsút iskolájuktól, egymástól, tanáraiktól, itt maradó volt diáktársaiktól.

Tajthy Istvánné tagintézmény vezető ünnepi beszédében elmondta: „Ünnepi alkalom ez a mai, iskolánk életében mindig a legbensőségesebb, legmeghatóbb órák. 18-an indultok most útra, vállatokon a jelképes tarisznya, a virág, mely emlékeket őriz meg számotokra, ugyanakkor útravalóként is szánjuk. Különböző módon élitek meg ezt a búcsút. Persze a diákévek nem zárulnak le számotokra. A diákévek egy jelentős szakasz ma véget ér, de szeptembertől egy új szakasz kezdődik, hiszen mindannyian középiskolások lesztek. Bízom abban, hogy jó szívvel és kellemes érzéssel idézitek majd fel az itt töltött éveket…. Most, amikor búcsúzom tőletek a magam és a nevelőtestület nevében, azt kérem, hogy legyetek megfontoltak, szeressétek és tiszteljétek szüleiteket, a pedagógusokat, az iskolát, ahol tudást kaptatok.”

Az ünnepség keretein belül Tajthy Péter polgármester kiemelkedő tanulmányi eredményt elért nyolcadikos diák, Újhelyi Zsófia részére adta át a Paszab Község Képviselő-testülete által alapított plakettet.

A ballagásról készült képek megtekinthetők a képgalériában.